PERSONENAUTO

 

Het rijbewijs halen, dat wil toch bijna iedereen?! Logisch, want het rijbewijs vergroot de bewegingsmogelijkheden. Sinds de invoering van het Begeleid Rijden (2toDrive) mag je al vanaf zestien 1/2 jaar beginnen met lessen. Uiteraard kun je op elke gewenste leeftijd boven de zestien 1/2 starten met het volgen van rijlessen.

 

Het behalen van het autorijbewijs gaat in twee stappen.


Theorie

Allereerst is er een theoretisch gedeelte. Voor het behalen van je autorijbewijs, heb je een theoriecertificaat nodig. Als je de theorie behaald hebt is deze 1 1/2 jaar geldig.

 

Praktijk

Heb je het theoriecertificaat op zak, dan staat niets je meer in de weg om naar het praktijkexamen toe te werken.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het volgen van rijlessen. Zo kun je 1x per week een les plannen, maar ook meerdere lessen peer week behoort tot de opties.

Je kunt kiezen uit diverse pakketten met een vast aantal rijlessen inclusief het praktijkexamen of lossen rijlessen.

We hebben pakketten met en zonder de TTT (Tussen Tijdse Toets). De TTT kan worden afgelegd op ongeveer 2/3 van de rijopleiding (je moet wel je theorie hebben behaald). Deze toets is een prima voorbereiding op het echte examen. Wie voldoende scoort bij de bijzondere manoeuvres krijgt hiervoor vrijstelling bij het eerste examen. Een vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres, geeft meer zekerheid en vermindert de spanning bij het examen